Sovmorgon

Hej. I dag fck jag gå upp 1½ timma senare, så jäkla skönt, det behövdes kan jag säga. Sovmorgon till 09.35 sitter fint på Tisdagar! Idag är det ett chill schema, skolan, ganska roliga lektioner, sen hästfri, eftersom TIara har tappat skon. Får la se vad jag gör efter skolan. Måste snart cyckla till skolan, men det är några jävla asfalterar maskiner på hela vägen så vettefan hur jag ska ta mig förbi? Aja, vi hörs la på matten. ha d.
 
 

Foton

Tog med mig kameran ut i går, här kommer resultatet:
allt oredigerat, har knappt kollat på dom så hoppas dom ser lite bra ut iallafall.
 
 
 
 
- inte den finaste men tog tydligen inte så mycket kort :)
 
 

Matte


Oliver vloggar åt mig..

 

Ledig

Mamma och Amanda longerar Tiara nu så jag är ledig, var ute och mini tränade förut, först 3 km cyckel, sen 2 km jogg och 1 km walk. Var även ner till stallet och ställde in grejer i dom nybyggda hyllorna i fodersjulet så dom är på plats, för i morgon tror jag vi ska köpa spån och fylla boxen med. Just nu väntar jag på nellie berntssons agroinlägg. ånej ingen stalker här, snarare hater* haha. Men vill läsa om vad som hände på ridsport ponny cup och instagram. Annars försöker jag hitta intresanta bloggar att läsa, nån som har någon kul? 
 
nu ska jag åka cyckel med oliver, ha d.

Nu har det fixat sig.

Skönt att se att det fixade sig här igen.. Gav blogg.se "feedback" så jag antar att dom tog tag i det, för det är som vanligt igen. Såg nyss på Skavlan möter bieber, så jävla bra. Haha skavlan ba "vad vet du om norden?" så svarade han, jag gillar norges ostar, ni har någon brun sådan? Jaha mesost. Så frågade han "vad kan du om sverige" dom har en hockeyspelare, öhm, "mates sundien" han spelar i torronto, mitt favorit lag. Så jag gillar hockey och mates sundien. I dag har det inte hänt så mycket annars, tänkte rida men sen pissregnade det, så tar det imorgon.. Köpte ett rött Jacsson schabrak i går också, visar det en annan gång. Men ska snart sova, as trött, så ni får ha d gött så bloggar jag mer i morgon.
 

blogg.se KAOSAR

Asså nu klickade jag in på min blogg och den ser ut då HÄR? allt är helt kontigt, menyn är nere i botten osv.. Har inte rört det ett smack. HATAR det eftersom jag vet att det säkert är deras jävla reklamskit.. :( 

Första veckan med min kamera..

...såg det ut så här:
-nyår 2011-2012
 
 
Körde allt närbild eller Auto. 
 

Sämsta dagen på hela året

Allt började med att jag vaknade upp klockan sex och var SKIT trött.. Sedan åkte vi buss ner till centrum och bytte buss till en annan in till stan, sedan på någon jävligt trång spårvagn till Saltholmen, när vi gick av började det pissrenga. Sedan gick vi på en båt och fick as bra platser, så måste vi gå ut igen, och då blev jag så blöt att det droppade från mitt hår efter typ 1 minut, så gick vi på i gen, så hade några tatt våra platser, så vi fick gå upp och sätta oss på däck, vilket var skönt och coolt. Och lungt, ja enda tills några jävla p12 fjortisar kom på och typ skrek och höll på. Sedan går vi av, och jag var SKIT blöt, verkligen dyngblöt. Sern fick vi bada, jag ville inte det för det fanns maneter haaha.. Men jag tog av mig skorna och gick runt barfota, och jag försökte få skorna under skydd, men när jag kom tillbaka var det en vattenpöl i dom, så jag och några till gick barfota bort till ett sjul och åt, en tog vi en tidigare båt tillbaka. Sedan på spårvagnen stog vi bland några svin äckliga killar som var i våran ålder. För det första luktade dom jätte mycket svett, sen slängde dom baugetter på golvet smo jag fick stå i, sedan rapade och fes dom, asså jag mördarblickade dom hela tiden som "sluta" men dom slutade ju inte.. Värsta resan i mitt liv. 
hate rain

Nu åker vi

Nu dear vi till den rengiga ön, ha d.

!

..


Kvällen

Förut drog jag,madde,alice och mathilda ut till Tiara och körde horsemanship och lite löshoppning, hon var inte så pigg, och hon slänger med huvudet och jag vet inte varför. Men hoppningen gick bra, blev max liksom 30-40 så det blev knappt hopp. nu åkte Alice på träning och efter det hämtar dom upp mig här och så sover jag hos henne, för vi ska ut till någon ö i morgon och då måste vi vara i centrum vid 07.55 och då blir det jobbigt för mig om jag ska cykla osv.. Kameran åker med till ön som jag inte minns namnet på haha... Men vi hörs sen om blogg.se appen slutar dampa så mycket.. Ha d gött alla.
 
 

mål i skolan

 
 
Första dagen i skolan idag, bara upprop men endå, sjukt jobbigt med 1 timma vid bänken, asså hur ska jag klara detta tills nästa lov? Men jag har ganska chill schema så det är bra. Har två sovmorgonar (varav en 9.35) och tidigaste dagen är denna termin 13.50 och nästa 13.30. Och vi har HEMKUNSKAP, älskar ju att laga mat (en gömt intresse haha), om jag inte får över C där blir jag besviken. Hoppas även på över C i musik, eftersom jag redan har "högsta" målen i musik. Sen tror jag jag kan få bra i bild och kanske träslöjd. Tror jag bli godkänd i allt om jag kämpar i matten. Och just det, hoppas på bra i idrott. 
 
- min gömda talang, haha. Detta har jag lagat.
 
 
och detta...
 
 

Skola i morgon

Godnatt alla, dags att sova, skolan i morgon :( Dör snart över det så ha ett bra liv mina vänner! Nej men måste verkligen få sova mina 7 timmar men jag kommer nog inte lyckas haha, Godnatt.


Hur jag fotade blommornaf

hur jag gjorde:
Plocka en blomma och ställ på dessa inställningar:
Vrid ratten till "CA", sen klickar du på "Q" (precis under "filma in" knappen) sen går du in där det står "standard" och byter till "starkare färger" sedan Q igen och klickar på bakrundsoskärpa och ställer den på det oskarpaste, sedan stänger du av blixten. Nu tar du blomman upp mot ett träd (kolla bild under) och fotar, så får du fina färger och Bokéh. Lycka till med era bilder.
såhär håller du blomman (eller vad du tänker fota).

Nytt i gaderoben

Tröja-Gina tricot/Byxor-H&M
 
Tränings linne och tränings shortsen från H&M 
-jätte vackra bilder jag vet...

Fota barn

Fototips-Fota barn.
 
När jag fotograferar Oliver, låter jag (nästan) han bestämma allt, han berättar var han vill bli fotad, han tycker det är kul att bli fotad, så han "posar" till och med, haha. I bland säger han "pose" och så ler han och gör något konstigt. För att om han inte vill göra det, gör han det inte och då får man fråga vart elelr vad han vill bli fotad med. Till exempel tog jag hans basketboll, då blev han ledsen och skrek, så gav jag han den, och då ville han bli fotad med den. Så man måste ha tålamod och låta barnet bestämma. Jag låter även Oliver ta kort på mig i bland, om jag hjälper han och sånt för då tycker han det är kul med kameror. 
 
Här är några bilder jag tog i går:
 
 
 
 
 
 
 

tar en sväng till stallet

Bloggar mer efteråt.

Lär din häst att trava på kommando

Du börjar med att ha din häst lös i en paddock med staket eller manege. Sedan tar du ett dressyr spö och går snett bakom, så du står i höjd med rumpan, men inte bakom. Sedan höjer du armar och spö och smackar tills hästen travar/galopperar (tänk på att inte blanda i hop framåt med bakåt, dvs att du ska berömma den även om den skrittar eller galopperar istället för trav). Sedan upprepar du tills det känns som att hästen fattar, då släpper du spöt och kör bara med armar och smack, och sedan bort med smacket. Svårare än så är det inte :) Lycka till.
För det tiara beter sig som på bilden ovan är det bättre (för mig) att hon får springa av sig hahaha.
 
 

Lite bilder från dom senaste dagarna..

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Planer för i morgon

Så här ser dagen ut i morgon!


Galen ponny lös i padocken

Tiara vägrade att jag skulle rida, hon ville BARA springa, så jag och madde släppte henne fri så hon fick springa av sig. Hon lärde sig ett nytt komando, när jag höjer armarna ska hon trava, duktiga tjejen. Vi fick några bilder, dock är hon hysterisk på dom haha.
 
 
Madde tog bilderna! 
 

dåligt väder?

 
Denna sommaren har bjudit på dåligt väder, tjugofyra sju. Trodde detta skule bli en grym sommar nu efter skolbytet och mina bästa vänner, självklart har jag varit med dom och haft skit kul, men liksom vi har aldrig hängt på stranden hela dagarna som förra året liksom. Och dom dagarna det faktiskt har varit fint åker vi till dalarna, vafan liksom? Vad gjorde du i dalarna Emelie? Inte ett skit, nej assä fy på denna sommar. Några grejer som varit kul är kulturkalaset, dagarna med vänner, Varberg, norge och Wilmas sommarstuga. Iallafall hoppas jag på ett bättre skolår i år också, har ju liksom bott in mig i skolan och sånt nu haha. 
 
Ha d gött.
 
 
 

Fick ett önskemål..

från Madde om att jag ska blogga här i stället, och en av dom störta anledningarna till att jag slutade här var för att jag inte kunde mobilblogga, men har i Phone 4s nu så det kan jag, den är grym. Har bestämmt mig nu, här stannar jag om jag inte slutar blogga helt vill säga.